|
pogadanka:) (Cola) |
|
|
Hejka, ostatnio sie dowiedzialam, ze ejstem uczulowana kosmetyki w ktorych sklad wchodza substancje chemiczne:( mam 15 lat nigdy wczesniej nie uzywalam zadnych kosemtykow,bo hmm.. powiem szczerze ze nie mialam takiej potrzeby. Zaznaczam ze nie chodzi mi tutaj o kosmetyki kolorowe, bo jeszcze przez jakis zcas nie chce sie malowac. Chodzi mi w szczegolnosci o kremy do twarzy dla nastolatek. Kolezanka powiedziala mi ze uzywa fajnego kremu i zebym ja tez sprobowala. Zastosowalam na noc a rano obudzilam sie z podrazniona sora na twarzy! Inne kremy wywoaly pdobne reakcje. Dowiedzialam sie ze kosmetyki naturalne nie podrazniaja skory? Co mam robic? jakie kosmetyki stosowac? A moze narazie dac sobie spokoj z kremowaniem twarzy? (więcej...) |
|
|
problem przyszlej matki (MaMi) |
|
|
My uzywaliśmy Bambino. Jest cala seria potrzebna do pielęgnacji malenstwa i nie podraznia skory:) (więcej...) |
|
|
Kosmetyki naturalne (megan) |
|
|
Ostatnio "naszło mnie" na zmiany w swoich kosmetykach, czytaj pozbycie się tych bardziej "toksycznych". Możecie polecić kosmetyki naturalne (ewentualnie własnej roboty), ale tu jest trudność, na raczej skromną kieszeń, bo ostatnio z kasą krucho? Może wśród kosmetyków aptecznych jest coś wartego polecenia? (więcej...) |
|
|
polskie kosmetyki naturalne (dropka) |
|
|
Witam, znam stronkę sklepu internetowego w którym można kupić faajne
kosmetyki naszej rodzimej produkcji! Sama ich używam i mogę stwierdzić
że mnie nie uczulają. Sklepik godny polecenia. xxx (więcej...) |
|
|
kosmetyki do makijażu (ptasia) |
|
|
Też kulki, ale Essence, cena podobna. W nazwie mają 'bronzing' ,ale z brązem toto ma niewiele wspólnego. Za to rozświetlenie - satynowe, delikatne,bez żadnego bazarowego efektu.
No i chwalę sobie puder brązujący Bell 4Visions - taki na co dzień. (więcej...) |
|
|
Kremy na rozstępy (Marika) |
|
|
Jakich używacie kremów na rozstępy? (więcej...) |
|
|
Kosmetyki Dla Alergików (Niepewna) |
|
|
nadchodzi lato, pyli wiele roslin. wypadaloby zatuszowac pewne zaczerwienienia. od wszystkich tuszow do rzes jakich uzywalam (nie bylo ich wiele) piekly i lzawily mi oczy. od podkladow tez sie robie rozowa. zatem, Alergiczki, jakich wy uzywacie kosmetykow?
dodam ze kosmetyki AA wcale nie sa takie hypoalergiczne (więcej...) |
|
|
Najlepszy balsam nawilżający (Ruda) |
|
|
Witam. Macie może jakiś swój ulubiony i sprawdzony balsam nawilżający, poszukuję takiego, po którym cały dzień moje nogi i ciało będą wyglądać na zdrowe i nawilżone. Ostatnio kupiłam najtańszy balsam rossmanowski ISANA i muszę przyznać, że za takiego pieniądze (tj. ok7zł) jestem zadowolona z efektu, ale to jeszcze nie to.
Pozdrawiam Was :) (więcej...) |
|
|
Który kosmetyk lepszy? (Klara) |
|
|
Mam strasznie zniszczone włosy rozjaśnianiem i prostowaniem (okropne i POŁAMANE, suche siano!) Używałam pantin pro-v . Obecnie używam szamponu i odżywki gliss kur. Od czasu do czasu robię domową maseczkę- jednak nie widzę efektów! Przez 2 miesiące włosy urosły mi zaledwie 5mm.
Zastanawiam się jakich kosmetyków zacząć używać ( chodzi mi o kosemtyki drogeryjne gdyż na profesjonalne nie stać mnie)
Która firma bardziej regeneruje włosy gliss kur czy L`oreal ?
Bardzo proszę o radę bo tak zniszczone włosy na pewno szybko mi nie odrosną (więcej...) |
|
|
kosmetyki wspomagające odchudzanie (Gośka@25) |
|
|
Polećcie mi kochani jakieś dobre kosmetyki wyszczuplające i redukujące cellulit, stosuję dietę i chciałbym wspomóc się zewnętrznie, podsuńcie jakieś skuteczne nazwy kosmetyków (więcej...) |
|
|
perfumy damskie (marek ) |
|
|
Witam
Szukam perfum dla mojej dziewczyny pochodzenia naturalnego ponieważ posiada uczulenie na niektóre kosmetyki. Proszę o informacje jakie są to kosmetyki? (więcej...) |
|
|
algi morskie (Asia) |
|
|
Forumowicze, powiedzcie - podobno algi morskie są wspaniałe dla skóry. Jakie zastosowanie mają oprócz wyszczuplania i ujędrniania. Podobno też korzystnie wpływają na dolegliwości cery. Wiecie coś o tym więcej. (więcej...) |
Perfumy
Nazwa „perfumy” podchodzi od francuskiego słowa „per fumée” i oznacza „przez dym”. Perfumy to złożona mieszanina delikatnych zapachów, mających znaczny wpływ na zmysł powonienia. Składniki tych kosmetyków są dobrane w taki sposób, by uzyskać pożądany efekt.
Ćwiczenia na brzuch
Powszechnie uznaje się, że nie ma potrzeby rozgrzewania ciała za nim rozpocznie się ćwiczenia na brzuch. Nie jest to jednak prawdą i należy pamiętać, że trening mięśni brzucha powinien rozpocząć się rozgrzewką, zawierającą ćwiczenia powodujące podniesienie temperatury mięśni. Ćwiczenia, w których uaktywnia się dolny odcinek grzbietu w czasie skłonów czy skrętów, czy ćwiczenia angażujące mięśnie prostowniki bioder.
Fobia
Zaburzenia lękowe wywołują w ciele człowieka reakcje psychosomatyczne. Tak samo jest z fobiami. Przykładami objawów fobii są: przyśpieszone bicie serca, suchość w ustach, nadmierne pocenie się, szczękościsk, zawroty głowy, poczucie utraty kontroli nad własnym ciałem. Zdarzają się niekiedy przypadki, że fobie współistnieją z epizodami depresyjnymi i to połączenie może stać się przyczyną stanu przedzawałowego, ustania akcji serca, znacznego wzrostu lub spadku ciśnienia, duszności, drętwienia kończyn.