Kosmetyki

kosmetyki_wiem_o_zdrowiu

Forum

pogadanka:) (Cola)
Hejka, ostatnio sie dowiedzialam, ze ejstem uczulowana kosmetyki w ktorych sklad wchodza substancje chemiczne:( mam 15 lat nigdy wczesniej nie uzywalam zadnych kosemtykow,bo hmm.. powiem szczerze ze nie mialam takiej potrzeby. Zaznaczam ze nie chodzi mi tutaj o kosmetyki kolorowe, bo jeszcze przez jakis zcas nie chce sie malowac. Chodzi mi w szczegolnosci o kremy do twarzy dla nastolatek. Kolezanka powiedziala mi ze uzywa fajnego kremu i zebym ja tez sprobowala. Zastosowalam na noc a rano obudzilam sie z podrazniona sora na twarzy! Inne kremy wywoaly pdobne reakcje. Dowiedzialam sie ze kosmetyki naturalne nie podrazniaja skory? Co mam robic? jakie kosmetyki stosowac? A moze narazie dac sobie spokoj z kremowaniem twarzy?
(więcej...)

1
problem przyszlej matki (MaMi)
My uzywaliśmy Bambino. Jest cala seria potrzebna do pielęgnacji malenstwa i nie podraznia skory:)
(więcej...)

2
Kosmetyki naturalne (megan)
Ostatnio "naszło mnie" na zmiany w swoich kosmetykach, czytaj pozbycie się tych bardziej "toksycznych". Możecie polecić kosmetyki naturalne (ewentualnie własnej roboty), ale tu jest trudność, na raczej skromną kieszeń, bo ostatnio z kasą krucho? Może wśród kosmetyków aptecznych jest coś wartego polecenia?
(więcej...)

1
polskie kosmetyki naturalne (dropka)
Witam, znam stronkę sklepu internetowego w którym można kupić faajne kosmetyki naszej rodzimej produkcji! Sama ich używam i mogę stwierdzić że mnie nie uczulają. Sklepik godny polecenia. xxx
(więcej...)

1
kosmetyki do makijażu (ptasia)
Też kulki, ale Essence, cena podobna. W nazwie mają 'bronzing' ,ale z brązem toto ma niewiele wspólnego. Za to rozświetlenie - satynowe, delikatne,bez żadnego bazarowego efektu. No i chwalę sobie puder brązujący Bell 4Visions - taki na co dzień.
(więcej...)

2
Kremy na rozstępy (Marika)
Jakich używacie kremów na rozstępy?
(więcej...)

1
Kosmetyki Dla Alergików (Niepewna)
nadchodzi lato, pyli wiele roslin. wypadaloby zatuszowac pewne zaczerwienienia. od wszystkich tuszow do rzes jakich uzywalam (nie bylo ich wiele) piekly i lzawily mi oczy. od podkladow tez sie robie rozowa. zatem, Alergiczki, jakich wy uzywacie kosmetykow? dodam ze kosmetyki AA wcale nie sa takie hypoalergiczne
(więcej...)

1
Najlepszy balsam nawilżający (Ruda)
Witam. Macie może jakiś swój ulubiony i sprawdzony balsam nawilżający, poszukuję takiego, po którym cały dzień moje nogi i ciało będą wyglądać na zdrowe i nawilżone. Ostatnio kupiłam najtańszy balsam rossmanowski ISANA i muszę przyznać, że za takiego pieniądze (tj. ok7zł) jestem zadowolona z efektu, ale to jeszcze nie to. Pozdrawiam Was :)
(więcej...)

1
Który kosmetyk lepszy? (Klara)
Mam strasznie zniszczone włosy rozjaśnianiem i prostowaniem (okropne i POŁAMANE, suche siano!) Używałam pantin pro-v . Obecnie używam szamponu i odżywki gliss kur. Od czasu do czasu robię domową maseczkę- jednak nie widzę efektów! Przez 2 miesiące włosy urosły mi zaledwie 5mm. Zastanawiam się jakich kosmetyków zacząć używać ( chodzi mi o kosemtyki drogeryjne gdyż na profesjonalne nie stać mnie) Która firma bardziej regeneruje włosy gliss kur czy L`oreal ? Bardzo proszę o radę bo tak zniszczone włosy na pewno szybko mi nie odrosną
(więcej...)

1
kosmetyki wspomagające odchudzanie (Gośka@25)
Polećcie mi kochani jakieś dobre kosmetyki wyszczuplające i redukujące cellulit, stosuję dietę i chciałbym wspomóc się zewnętrznie, podsuńcie jakieś skuteczne nazwy kosmetyków
(więcej...)

1
perfumy damskie (marek )
Witam Szukam perfum dla mojej dziewczyny pochodzenia naturalnego ponieważ posiada uczulenie na niektóre kosmetyki. Proszę o informacje jakie są to kosmetyki?
(więcej...)

1
algi morskie (Asia)
Forumowicze, powiedzcie - podobno algi morskie są wspaniałe dla skóry. Jakie zastosowanie mają oprócz wyszczuplania i ujędrniania. Podobno też korzystnie wpływają na dolegliwości cery. Wiecie coś o tym więcej.
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

kosmetyki_ciekawostki

Ciekawostki

Perfumy
Nazwa „perfumy” podchodzi od francuskiego słowa „per fumée” i oznacza „przez dym”. Perfumy to złożona mieszanina delikatnych zapachów, mających znaczny wpływ na zmysł powonienia. Składniki tych kosmetyków są dobrane w taki sposób, by uzyskać pożądany efekt.

Czy wiesz, że...

Ćwiczenia na brzuch
Powszechnie uznaje się, że nie ma potrzeby rozgrzewania ciała za nim rozpocznie się ćwiczenia na brzuch. Nie jest to jednak prawdą i należy pamiętać, że trening mięśni brzucha powinien rozpocząć się rozgrzewką, zawierającą ćwiczenia powodujące podniesienie temperatury mięśni. Ćwiczenia, w których uaktywnia się dolny odcinek grzbietu w czasie skłonów czy skrętów, czy ćwiczenia angażujące mięśnie prostowniki bioder.

Polecamy

Fobia
Zaburzenia lękowe wywołują w ciele człowieka reakcje psychosomatyczne. Tak samo jest z fobiami. Przykładami objawów fobii są: przyśpieszone bicie serca, suchość w ustach, nadmierne pocenie się, szczękościsk, zawroty głowy, poczucie utraty kontroli nad własnym ciałem. Zdarzają się niekiedy przypadki, że fobie współistnieją z epizodami depresyjnymi i to połączenie może stać się przyczyną stanu przedzawałowego, ustania akcji serca, znacznego wzrostu lub spadku ciśnienia, duszności, drętwienia kończyn.

Archiwum

Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Pyralgina działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspakajająco i przeciwwysiękowo. Możemy ją kupić zarówno w formie tabletek jak i saszetek o smaku pomarańczowym. Mechanizm jej działania polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w ośrodkowym układzie nerwowym.